Financiële Planning

Financiële planning helpt u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. Financiële wensen en verplichtingen kunnen gedurende een mensenleven variëren. Door middel van een financieel plan krijgt u overzicht en inzicht in uw huidige- en toekomstige situatie.

Hoe ga ik te werk?

Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek van een uur bespreken wij wat ik voor u kan betekenen. Wat zijn precies uw vragen? Op welke punten heeft u behoefte aan advies? Vervolgens stel ik voor u een passende offerte op. Als u daarna akkoord gaat, ga ik aan de slag en maak ik inzichtelijk wat u het beste kunt doen in uw specifieke situatie.

Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen

Samen verder? De vraag is op welke wijze de ‘band wordt gesmeed?’ Trouwen, geregistreerd partnerschap of samenwonen? Houdt ieder zijn of haar eigen bezittingen? Word alles van ons samen? Moet mijn partner aangemeld worden bij het pensioenfonds? Moeten we een testament opstellen?

Sparen en beleggen

Met sparen en beleggen kunt u vermogen opbouwen om uw wensen te realiseren Denkt u aan eerder stoppen met werken, een tweede woning kopen in het buitenland of welke wens dan ook. Bij de huidige lage spaarrente is de vraag welke oplossing beter is: sparen of beleggen. Deze vraag kan niet een-twee-drie worden beantwoord. Uw keuze is afhankelijk van wanneer u het vermogen nodig heeft? Hoeveel risico wilt u nemen? Kan ik fiscaal vriendelijk beleggen? Zal ik een tweede woning kopen met de bijbehorende huurinkomsten?

Overlijden

Overlijden heeft naast emotionele gevolgen ook financiële gevolgen. Heeft u hiervoor voorzieningen getroffen en zijn deze voldoende? Een belangrijke vraag is wie zorgt ervoor de kinderen als beide ouders overlijden? Als u ondernemer bent is de vraag of na uw overlijden de onderneming blijft bestaan of maakt u gebruik van de Bedrijfsopvolgingsregeling? Is het zinvol een testament op te stellen?

Schenken en erven

Wilt u uw (klein) kinderen jaarlijks een bedrag schenken en wilt u weten welke fiscale mogelijkheden hiervoor zijn? Voordat u gaat schenken is het zinvol de vraag te stellen of uw financiële positie hiervoor nu, maar ook in de toekomst voldoende ruimte biedt. Moet er schenk- en erfbelasting worden betaald?

Pensioen en AOW

Het is vaak een grote vraag wat u netto overhoudt als u met pensioen gaat. Pensioenregelingen zijn soberder geworden en de AOW-leeftijd is verhoogd. Ook kunnen echtscheidingen en indiensttreding bij een andere werkgever zorgen voor tekorten in uw pensioeninkomen. Zelf voorzieningen treffen voor later kan ook. Uw vraag is wellicht op welke wijze? Kan ik als ondernemer hiervoor gebruik maken van fiscale mogelijkheden? Wat doe ik met een oud regime lijfrente?

Of stelt u zich weleens volgende vragen:

 • Hoe ziet mijn huidige financiële situatie eruit?
 • Zijn mijn persoonlijke wensen te realiseren?
 • Kan ik mijn kinderen laten studeren?
 • Wat zijn de gevolgen bij arbeidsongeschiktheid?
 • Heb ik voldoende vermogen om in de toekomst mijn eigen zorg te regelen?
 • Kan ik een sabbatical of zorgverlof opnemen?
 • Ben ik voldoende verzekerd of oververzekerd?
 • Is mijn spaargeld of belegging voldoende om mijn wensen te realiseren of risico’s op te vangen?
 • Ga ik beleggen in privé of in de BV?
 • Wat zijn de financiële gevolgen bij emigratie?
 • Kan ik een tweede woning in het buitenland kopen?